Jegyvásárlás

Az Altamira barlangrajzai – A művészet kezdetei

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Az Altamira barlangrajzai – A művészet kezdetei című tárlat a legismertebb festett őskőkori barlang, a spanyolországi Altamira-falfestményeinek világát mutatja be. A barlangrajzok fényképei eredeti méretben tárulnak a látogatók szeme elé. A Nemzeti Régészeti Intézetben található magyar anyagnak hála, a közönség bepillantást nyerhet a mai Magyarország területének felső-paleolitikumába is.

 

A Magyar Nemzeti Múzeum fotókiállítással mutatja be a legismertebb festett őskőkori barlangot a hazai nagyközönségnek. Megismerhetjük a barlang megtalálásának körülményeit és magát a felfedezőt. A barlangfalon található festmények fényképei eredeti méretben tárulnak a látogatók szeme elé. Van közöttük két méteres szarvas és egy különös, három méter magas, létra alakú jelsorozat is. Láthatjuk a híres bölényeket, amelyek ábrázolásához szándékosan használták az alkotók a szikla domborulatait, hogy az állat testének formáját három dimenzióban mutassák meg. Sőt a barlangfal sárgásbarna alapszínének segítségével vörös és fekete festékeikből még több színárnyalathoz jutottak. A kiállításon a barlang egyik bölényének eredeti technikával készült másolata is látható. A fényképek között szerepelnek az emberről készült ábrázolások is, amelyek az állatokhoz képest elnagyoltak és suták. De itt vannak a barlangi művészek kéznyomai is.

 

Az ALTAMIRA barlangrajzai – A művészet kezdetei címet viselő tárlat 2024. január 23-ától 2024. június 2-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Pulszky-termében. A kiállításhoz szakmai vezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások is társulnak, valamint a Múzeum Ajándékboltjának kínálata is készül a tárlathoz illeszkedő kollekcióval.

 

A múzeum kiállításaira 17 óráig lehet belépőjegyet váltani. 
 

1.Időpont választás

2024. február 19. - 2024. február 25.

hétfő 19
kedd 20
szerda 21
csütörtök 22
péntek 23
szombat 24
vasárnap 25
NINCS KIVÁLASZTOTT IDŐPONT

Összesen: 0 Ft

Kosárba