Jegyvásárlás

Állandó kiállítás

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Babával a múzeumban! | Ünnep a múzeumban!

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Babával a múzeumban!

2023 szeptember-december.

 

2023 őszén folytatódnak a Babával a múzeumban! tárlatvezetések. Szeptembertől továbbra is várjuk az egy évesnél nem idősebb gyermekeket és szüleiket a múzeumba. A programot minden hónap második csütörtökjén tartjuk, kivételt képez a decemberi, ünnepi programunk.

 

A vezetések 10:15-kor indulnak, a múzeum pedig 10:00-kor nyit. Felhívjuk a figyelmüket, hogy hamarabb sajnos nincs lehetőség a belépésre. Az egyes időpontokban egyszerre két turnus indul, mindkettő vezetésen 10 fő vehet részt. Egy felnőtt maximum két gyermekkel tud részt venni a programon. A Babával a múzeumban! vezetések regisztrációkötelesek, amelyre a jegyvásárlással tudnak regisztrálni.

Javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen, ezt előre jelezzék! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található. A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

 

Jegyár: 3000 Ft/fő.

Létszám: max 10 fő (felnőtt) vezetésenként + max. 2 gyermek/felnőtt

További információ: www.mnm.hu és tarlatv@mnm.hu.

 

Időpontok 2023. szeptember-december között

Ünnepi program, kivételesen péntek!

December 15., 10:15 és 15:00.

 

Ünnep a múzeumban! - élő múzeum

Decemberben a múzeum is felölti ünnepi arcát. December az interaktív tárlatvezetés során az ünnepek kerülnek a központba. Visszarepülünk 18-19. századi Magyarországra, hogy megismerjük, hogyan ünnepelték akkor a családok. A programot egy rövid adventi meglepetéssel zárjuk!

MNM Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhelye - Állandó kiállítás

Vértesszőlős - VÉRTESSZŐLŐSI RÉGÉSZETI BEMUTATÓHELYE

MNM VÉRTESSZŐLŐSI RÉGÉSZETI BEMUTATÓHELYE

 1. Vértesszőlős, Hrsz. 061/1. | GPS: N47.624292°°E18.383563°

MNM Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhelye | Magyar Nemzeti Múzeum

A vértesszőlősi mésztufabányában került feltárásra Magyarország legidősebb, mintegy 400 ezer éves régészeti lelőhelye.

A Magyar Nemzeti Múzeum szabadtéri kiállítóhelye a különleges régészeti, embertani és őslénytani maradványokat, azok képződési környezetét mutatja be. A két feltárt és bemutatott lelőhely az előkerült milliónyi kőeszközzel, zsíros csontokkal táplált tűzhelyekkel, a vadászott állatok csontjaival és az emberi tejfogakkal valamint egy tarkócsonttal egyedülálló képet nyújt a korai, úgynevezett heidelbergi típusú ember életéről. A bányából ismert levél- és terméslenyomatok, illetve az egykori sáros itató és dagonyázó helyhez gyűlt állatok megőrződött lábnyomai pedig a természetes környezetről adnak képet.

A KIÁLLÍTÓHELY ÁPRILIS 1. ÉS OKTÓBER 31. KÖZÖTT VÁRJA A LÁTOGATÓKAT.

 

MNM Villa Romana Baláca - Állandó kiállítás

Nemesvámos - VILLA ROMANA BALÁCA - RÓMAI KORI VILLAGAZDASÁG ÉS ROMKERT

A Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca Magyarország legnagyobb látogatható római kori villagazdasága, egy Közép-Európában is páratlan római kori emlékünk Veszprémtől és a Balaton parttól is alig 10 km-re, Nemesvámos és Veszprémfajsz települések között található. 

A mediterrán hangulatú gondozott parkban a 3-4. századi tulajdonosok grandiózus méretű lakóháza és a környező épületek tekinthetők meg.  Az egykori földbirtokosok gazdagságát a hazánkban ritka mozaikpadlók, falfestmények mutatják.

  

 

MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum - Állandó kiállítás

Budapest - SEMMELWEIS ORVOSTÖRTÉNETI MÚZEUM KÖNYVTÁR ÉS ADATTÁR

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár

 

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum a főváros egyik rejtett kincse. Épületében született az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignác. A nemzetközi összehasonlításban is egyedi és rangos gyűjteménnyel rendelkező múzeum jelentős tudományos és oktatási tevékenységet folytat. Különleges értéke abban rejlik, hogy képes ötvözni a történelmet és a művészetet a múlt egy fontos és izgalmas szeletének láttatásában.

 

A múzeum állandó kiállítása (Képek a gyógyítás múltjából) az orvostudomány és a gyógyszerészet történetét mutatja be az ókortól a 20. századig. Fő üzenete, hogy az orvostudományt nem érthetjük meg teljesen anélkül, hogy képet kapnánk a gyógyítók és orvosok változó társadalmi helyzetéről, a társadalom egészséghez, higiéniához és halálhoz való viszonyulásáról és a különböző kultúrákról, amelyek a történelem során az orvostudományt megteremtették. A kiállítás a sebészet, szemészet, fogászat, szülészet, orvosi kémia stb. eszközeinek bemutatásával, remekművű kerámia patikaedények sorával, a betegségek, a gyógyítás és a halál ábrázolásaiból készült válogatással vezet végig az orvosi gondolkodás és gyakorlat fejlődésén, valamint a gyógyszerészet kialakulásán. Az állandó kiállítás mellett évente egy vagy két időszaki kiállítás is várja a látogatókat.

 

A múzeumtól rövid sétával elérhető a Budai Vár, amelynek egyik főutcáján, a Tárnok utcában áll az „Arany Sas” Patikamúzeum. Kiállítása a reneszánsz és a barokk kor gyógyszerészetének történetét mutatja be. Az apró ajtón át a látogató egy régi gyógyszertárba lép be, ahol egy alkimista laboratórium berendezését is megtekintheti.

 

Akit jobban érdekel az orvostudomány története, az meglátogathatja könyvtárunkat, a Semmelweis Könyvtár és Levéltárat a Török utcában. A könyvtár több mint 140 000 könyvből, nyomtatványból és folyóiratból álló orvostörténeti gyűjteményt őriz.

 

1013 Budapest, Apród utca 1-3. www.semmelweismuseum.hu

 

Arany Sas Patikamúzeum

Budapest - Arany Sas Patikamúzeum

SOM kombinált jegy - MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum+Arany Sas Patikamúzeum

Budapest - SEMMELWEIS ORVOSTÖRTÉNETI MÚZEUM KÖNYVTÁR ÉS ADATTÁR

MNM Palóc Múzeum - Állandó kiállítás

Balassagyarmat - PALÓC MÚZEUMA

Forgách - Lipthay Kastélymúzeum Állandó kiállítás

Szécsény - FORGÁCH-LIPTHAY KASTÉLYMÚZEUM SZÉCSÉNY

A szécsényi múzeumnak helytadó Forgách–Lipthay-kastély a vidéki barokk építészet egyik remeke.

A KFM Szécsény központjában, gyönyörű környezetben helyezkedik el. Állandó kiállításai Nógrád megye őskorát, várait, a török időt, Rákóczi államát mutatja be, és megtekinthető a 19. századi női lakosztály, valamint a kastélytörténeti és vadászati kiállítás is. Szép barokk teremben látható a múzeum látványtára bútorokkal és képzőművészeti alkotásokkal. A nyugati bástyában Panoráma kiállítás látható

MNM Palóc Múzeum - Palóc ház

Balassagyarmat - PALÓC MÚZEUMA

A Palóc liget fáinak rejtekében áll az eklektikus stílusú épület, mely Wälder Gyula tervei alapján készült 1914-ben.

Állandó kiállításaink a múzeumalapító Nagy Iván könyvtárát és dolgozó szobáját, valamint a régi palóc ember életútjának mindennapjait és sorsfordulóit mutatják be a bölcsőtől a sírig. Látványtárunkban több egyedi különleges tárgy is megtalálható, például kézzel varrott főkötők, a Zichy-Odescalchi család 19. századi ezüst piperekészlete, Mikszáth Kálmán gyermekeinek játékai, valamint Madách Imre végrendelete is. Itt tekinthető meg egy különösen izgalmas válogatás múzeumunk leggazdagabb, népi fafaragással készített tárgyainak gyűjteményéből, amely szorosan kapcsolódik a palóc pásztorkultúrához.

Az épület mögött megbújó parasztudvarba betérve az érdeklődők egy izgalmas időutazáson vehetnek részt: betekintést nyerhetnek egy 18-19. század fordulóján élt család mindennapjaiba.

 

MNM Mátyás Király Múzeum - Királyi Palota

Visegrád - MÁTYÁS KIRÁLY MÚZEUMA

A palota előzménye Károly Róbert városi háza volt. Komoly palotává csak I. Lajos fejlesztette uralkodása első felében. A romjaiban ma is álló épületeket még szintén I. Lajos kezdte meg építeni élete végén de már csak utódai: Mária és Zsigmond fejezték be a XIV. század végén. A XV. század első évtizedéig, míg Zsigmond az udvarát Budára nem költöztette, a visegrádi királyi palota maradt a magyar uralkodók hivatalos székhelye. A XV. században háttérbe szorult palotát csak Mátyás állítatta helyre a XV. század végén. Ettől kezdve, az 1544-es török hódításig a magyar királyok vidéki rezidenciája volt. A török időkben rommá vált épületet a XVIII. század közepén lebontották. 1934 óta folyó feltárása és helyreállítása során maradványait múzeummá alakították.

A királyi palotának a XIV. század végén kialakult épületegyüttese három fő részre tagolódott. Északon a palotakert, délen pedig a ferences kolostor fogta közre a központi épületcsoportot amely nagyjából 123 x 123 méteres területet foglalt el. A kaputorony az utcai homlokzat közepén épült. A nagy fogadóudvart a nagytermeket magábafoglaló északnyugati, a királyi lakosztálynak helyet adó északkeleti, a palota kiszolgáló helyiségeit tartalmazó délnyugati és délkeleti szárnyak, valamint a palotakápolna fogták közre. Az udvar déli részét gyalogos lovagi tornákra használták. Az udvar felső részén helyezkedett el a reneszánsz Múzsák-kútja. Innen nyitott lépcsősor vezetett a kápolnateraszra.Minden kiállítás a visegrádi Királyi Palotában.

Nyitvatartás:

mácius 1.-október 31. között               9:00 - 17:00

november 1.- február 28. között          10:00 - 16:00

MNM Mátyás Király Múzeum - Salamon-torony

Visegrád - MÁTYÁS KIRÁLY MÚZEUMA

A visegrádi kettős várrendszert a tatárjárás után, 1250-1260 körül építtette IV. Béla és felesége, Lascaris Mária királyné. A várat az évszázadok alatt az Anjou-királyoktól Hunyadi Mátyásig számos magyar uralkodó bővítette, komfortosította, illetve tette a korszerű katonai elvárásoknak megfelelővé.

Az alsóvár a kaputoronnyal és őrtornyokkal megerősített erődítésfalakból és egy nagy lakótoronyból állt, amely egyszerre volt uralkodói szálláshely, ispáni lakóhely, és katonai feladatokat ellátó erődített épület. Az alsóvárat tornyokkal megerősített völgyzárófal kötötte össze a Fellegvárral, mely egészen a Duna-parti őrtoronyig húzódott. A völgyzáró falakon át vezetett a  Budát és Esztergomot összekötő középkori országút, a vár egyik fontos feladata ugyanis az országút és a dunai hajóforgalom ellenőrzése volt.Minden kiállítás a visegrádi Salamon-toronyban.

Nyitvatartás:

május 1.- szeptember 30. között               9:00 - 17:00

Esztergomi Vár - Állandó kiállítás

Esztergom - ESZTERGOMI VÁRMÚZEUMA

A Duna fölé magasodó Várhegyen, a Bazilika mellett található Magyarország legrégebbi, ma is látogatható királyi palotája, az Esztergomi Királyi Vár, mely a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának ad otthont. Az esztergomi Királyi Vár Magyarország több szempontból is legfontosabb, méltán európai hírű műemléke. Az esztergomi vár a magyar állam születési helye, az 1000 éves magyar állam az esztergomi Várhegyen alakította ki első központját.

A Királyi Vár és Érseki Palota 2008-ban megkapta az Európai Örökség címet, 2011-ben bekerült a történeti emlékhelyek sorába, majd 2016 júniusában az Esztergomi Várhegy Nemzeti Emlékhely lett.

A vár zegzugos termein keresztül barangolva látogatóink megtekinthetik többek között az egyedülálló gótikus Királyi Kápolnát, az itáliai trecento és a legkorábbi magyar falkép rétegével – a III. Béla korabeli oroszlánokkal, a királyok portréit bemutató Nagytermet, galériáján a magyar korona legszebb másolatával, a nagy múltú Szent István termet, mely Magyarország legrégebbi, ma is álló lakóterme. Néhány lépcsőn feljutva a Fehér toronyból pedig lélegzetelállító körpanoráma nyílik a várhegy alatt elterülő városra és az azt övező tájra. A termekben bemutatott kiállítási tárgyak pedig közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a hajdan itt élt emberek életét, mindennapjait, vagy akár harcászatát.NYITVATARTÁS:

November 01. – március 31. között: 10.00 - 16.00 óráig

Április 01. – október 31. között: 10.00 - 18.00 óráig

Hétfőn ZÁRVA!

(A Vármúzeumba legkésőbb a zárás előtt fél órával lehet belépni!)

 

A Vármúzeum kiállító tereiben eredeti lépcsők, szűk terek, alacsony átjárók találhatóak. Kérjük, hogy a látogatás során fokozottan figyeljenek oda saját maguk és a többi látogató testi épségének megóvása érdekében!
A Múzeumot mindenki csak saját felelősségére látogathatja!
Sajnos kerekesszékkel, ill. babakocsival a Vármúzeumnak csak egy kis része látogatható, teljes bejárása nem megoldható.

MNM Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény Állandó kiállítása

Vaja - VAY ÁDÁM MUZEÁLIS GYŰJTEMÉNYE

A Rákóczi-szabadságharc kiemelt emlékhelyén, Vaján,  a kastély többszintes épületében tekinthető meg a "Vay-család története", a "Felső-Tiszavidék szerepe a Rákóczi-szabadságharcban" című kiállítások. Kamarakiállítás mutatja be a Hungaricumként bejegyzett hangszert, a tárogatót. 

A kiemelt műtárgyak sorában említendő egy világóra és a Mária Teréziához köthető barokk szánkó. Előbbi Mayr Gyula órásmester műhelyében 1909-ben készült ipartörténeti remekmű. Az utóbbihoz kapcsolt hagyomány szerint, sóval felszórt úton szánkóztatták ezzel Mária Teréziát.  

A kiállítás megtekinthető önállóan. Külön díj ellenében tárlatvezetés kérhető.     

Babits Mihály Emlékház

Esztergom - Babits Mihály Emlékház, Esztergom

A ház Babits Mihály egykori nyaralója volt, ahol 1924-1941 között a nyarait töltötte családjával. 1961 óta emlékmúzeum, legutóbbi felújítása, az új, állandó kiállítás 2009-ben készült el. Megtekinthetők Babits egykori otthonának megmaradt tárgyai – stílusos enteriőrhanglatban. Babits versei korabeli rádión meghallgathatók, Jelenczki István filmverse és a Nyugat-mozi az ebédlőben látható.NYITVATARTÁS:

szezonális, április 1-től október 31-ig, szerdától-vasárnapig, 10:00-18:00 között

MNM Campona Victrix kiállítóhely

Budapest - Campona Victrix Régészeti Kiállítóhely

Kevesen tudják, hogy a Tropicariumáról híres Campona, budatétényi bevásárlóközpont neve nem egy jól hangzó fantázianév, hanem a Budapest XXII. kerületében található Nagytétény római kori katonai táborát és települését nevezték így. A rómaiak Camponája a 4. században egy birodalmi jelentőségű történeti esemény színtere volt. Itt aratott győzelmet I. (Nagy) Constantinus császár a szarmaták felett ezért az erőd megkapta a Victrix, azaz Győzedelmes melléknevet is. Ez a sokáig csak régészeti ásatásokból ismert római katonai tábor felfedezése után 90 évig aludta álmát. Területét benőtte a természet és csak régész szakemberek tudták, milyen csodát rejt itt a föld.

A Magyar Nemzeti Múzeum egy régészeti kiállítóhely és látogatóközpont létrehozásával célul tűzte ki ennek a sokáig elhanyagolt műemléknek a turisztikai hasznosítását. A 2022-ben megnyílt régészeti park épített és kertészeti eszközökkel, látványos virtuális rekonstrukciókkal mutatja be Campona római táborának erődfallal, tornyokkal és kapukkal határolt területét, egykori épületeit és főútjait. Camponában egy lovasíjász segédcsapat állomásozott, ezért a látogatóközpont kiállítása a római hadsereg lovasságának, a lovas táboroknak valamint a lovak ókori kultúrtörténetének népszerűsítésére épül.

A látogatóközponthoz egy kisebb játszótér is kapcsolódik, amelynek élményelemeit a római erődök építészete és a lovak inspirálták. Az autóval, vonattal és tömegközlekedéssel könnyen elérhető „Campona Victrix – Győzedelmes Campona” régészeti kiállítóhely kivitelezésének első fázisa alapjául szolgál további látványos fejlesztéseknek és műemléki bemutatásoknak. Nagytétény ezzel az új attrakciójával és a közelmúltban felújított településközpontjával, barokk kastélyával vonzó – akár teljes napos programot kínáló – turisztikai célponttá vált.

 

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Nyitvatartás
A kiállítóhely 2023. május 20. - 2023. október 31. között tart nyitva, az alábbiak szerint:

 • Hétköznapokon, szerdától péntekig 10:00-től 18:00 óráig előzetes bejelentkezés után, online megváltott jeggyel látogatható.
 • Minden hónap harmadik szombatján, 10:00-től 18:00 óráig előzetes bejelentkezés nélkül, ingyenesen látogatható, a jogszabályban foglaltak szerint jogosult (26 év alatt, 70 év felett, 18 év alatti gyermeket kísérő 2 fő közeli hozzátartozó stb.) EGT tagállamból érkező látogatók számára, valamint a főépületben váltott Full House Jeggyel.
 • Minden hónap utolsó hétvégéjén, családi hétvége keretein belül, 10:00-től 18:00 óráig online felületünkön elérhető jegy előzetes megváltásával, valamint a főépületben váltott Full House Jeggyel.
 • Csoportos látogatásra, tárlatvezetésre és múzeumpedagógiai foglalkozásokra, előre egyeztetett időpontban van lehetőség, az online előre megváltott csoportjegy, tárlatvezetési jegy és foglalkozási jegy vásárlása után. A múzeumpedagógiai foglalkozás vásárlása csak regisztrációt követően lehetséges. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: fulop.marton@hnm.hu
  Online jegyvásárlási felület: Magyar Nemzeti Múzeum | Jegyvásárlás (mnm.hu)

 

 

Aktuális ajánlatainkat megtalálják a kiállítóhely hivatalos Facebook-oldalán: (9) Facebook

 

Tájékoztatjuk kedves Látogatóinkat, hogy rendezvényhez kapcsolódó előkészületek miatt, kiállítóhelyünk 2023. szeptember 6.-8. között ZÁRVA tart.

Nyitás: 2023. szeptember 13-án, szerdán! 

 

Az előre váltott online jegyek egy másik - előre egyeztetett - , tetszőleges időpontban is felhasználhatók!

 

Köszönjük szépen megértésüket!

Állandó kiállítás

Sárazsadány - Rákóczi Múzeum Néprajzi Kiállítóhelye​

Sárospatak és Szerencs között,  a Bodrog partján fekvő kistelepülésen található múzeumunk néprajzi kiállítása. A kiállítás csodás környezetben nyújt élményt minden korosztálynak – a kicsiket a Penna Jankó játszótér és a Mesék Háza varázsolja el, míg a nagyobb gyermekeket és a felnőtteket az Emlékek, a Víz, a Tűz és a Föld Háza repíti a múlt értékes és érdekes világába.

Sárazsadány egyénileg személyautóval, kerékpárral, illetve a Bodrog folyón kajakkal, kenuval közelíthető meg, csoportosan autóbusszal.  Önálló parkoló és nagy mese-játszótér kapcsolódik az intézményhez. Zárt kertje kiválóan alkalmas családok és diákcsoportok fogadására.

Az épület és a kert adottságai lehetővé teszik néprajzi-, történelmi- és környezetismereti órák megtartását, programok lebonyolítását. Izgalmas felfedezésre adnak alkalmat a falusi porta haszon- és dísznövényei.

A kiállítások kísérővel tekinthetőek meg.

Rákócziak dicső kora...

Sárospatak - RÁKÓCZI MÚZEUMA

Az állandó kiállítás a Rákóczi-család és Sárospatak XVI-XVIII. századi történetét, II. Rákóczi Ferenc életét és a szabadságharc eseményeit követi nyomon. A hozzá kapcsolódó bútorkiállítás időrendi sorrendben haladva a gyűjtemény legszebb darabjaiból, a pataki várkastély évszázados fejlődését mutatja be. A Rákóczi-család történetét bemutató animációs film és az érintőképernyős monitoron található játékok teszik még színesebbé a kiállítást.

A kiállítás a várkastély emeleti teremsorában található, több mint 855 m2-en. A várudvarról a Lorántffy-loggia díszes lépcsőjén lehet megközelíteni. A lépcső tetején, bal oldalon található a bejárat.

Egyénileg látogatható, szakmai tárlatvezetés további szolgáltatásként, külön díj ellenében igényelhető a jegypénztárban.

Málenkij Robot Emlékhely ( Csak regisztráció után látogatható! )

Budapest - MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELY

A Magyar Nemzeti Múzeum  állandó kiállítóhelye "A pokol bugyrai… "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban", a második világháború végén tömegesen elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket. A kiállításnak otthont adó, Ferencvárosi pályaudvar mellett álló bunker egykor a Magyar Államvasutak légoltalmi óvóhelye és vezetési pontja volt, ma itt található a központi Málenkij Robot Emlékhely. 


A kiállítás megtekintése csak előzetes egyeztetés után, vezetéssel vehető igénybe! Minimum 5, maximum 35 fős csoportokat tudunk fogadni.
Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a bunker-épületben az akadálymentesítés nem megoldott!

A helyszíni jegyvásárlás jelenleg csak készpénzzel lehetséges!

 

Helyszín: MNM Málenkij Robot Emlékhely - 1097 Budapest, Fék utca 6.

Elérhetőségek:
E-mail:
malenkij@mnm.hu

Telefon: +36 30 701 5223

 

I. Rákóczi György ágyúöntő műhelye

Sárospatak - RÁKÓCZI MÚZEUMA

A kastély bejáratától jobbra, önálló épületben elhelyezkedő,  akadálymentesen látogatható kiállítási egység.

A régészeti feltárás során napvilágra került a több helyiségből álló épület,  déli részén a nagyméretű bronzolvasztó kemencével és a hozzá tartozó öntőaknával. Az eredeti részletek mellett a rekonstrukciókkal kiegészített állandó kiállítás az ágyúöntés XVII. századi munkafázisait mutatja be. Az ipartörténeti szempontból különleges kiállítás európai kuriózum.

A látogatók számára egy animációs kisfilm is segítséget nyújt, hogy megismerhessék az ágyúöntés titkait.

Egyénileg látogatható, szakmai tárlatvezetést tartalmaz a belépő.

Kalandozás a fegyvertörténetben - Urbán József Pál hagyatéka

Sárospatak - RÁKÓCZI MÚZEUMA

Az Urbán József Pál hagyatékát bemutató időszaki kiállítás különleges a Rákóczi Múzeum „kínálatában”: korlátozások nélkül fotózhatóak a másolati gyűjtemény darabjai, megfoghatóak a kiállított tárgyak, kézbe vehetőek, felpróbálhatóak az erre a célra kijelölt öltözékek, sisakok.

Urbán József Pál Sátoraljaújhelyen született, felnőtt élete Debrecenhez kötötte, ahol magyar-történelem szakos tanárként középiskolában tanított. Az osztálykirándulások során gyakran hozta diákjait az MNM Rákóczi Múzeumába. Spanyolországban ragadta magával a középkori fegyverek világa. A fegyvermásolatok gyűjtését az 1970-es években kezdte, s halálig folytatta. Fegyvergyűjteménye végső elhelyezését múzeumunkban látta biztosítottnak.

 A kiállítás egyénileg látogatható, a palotaszárnyban, a Bretzenheim-folyosón található. Megközelíthető a „Rákócziak dicső kora” című állandó kiállításból.

"A Báthoryak.."

Sárospatak - RÁKÓCZI MÚZEUMA

Az időszaki kiállítás a magyar történelemben jelentős szerepet játszott Báthory-család emlékanyagából válogat, s mutatja be legfontosabb  személyiségeit.

 A kiállítás egyénileg megtekinthető, 2023. október 30-ig várja a látogatókat a palotaszárnyban.

Bejárata a „Rákócziak dicső kora” című állandó kiállítás kijáratánál található.

Kastély-jegy

Sárospatak - RÁKÓCZI MÚZEUMA

Felhasználható a palotaszárnyban található kiállításokra:

 • „Rákócziak dicső kora” című állandó kiállítás
 • „A Báthoryak” című időszaki kiállítás
 • „Kalandozás a fegyvertörténetben” című időszaki kiállítás

Elhallgatott sorsok – Hogyan küzdjünk meg az egyéni és kollektív traumákkal?

Budapest - MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELY

Elhallgatott sorsok – Hogyan küzdjünk meg az egyéni és kollektív traumákkal?

A történelem és a pszichológia találkozása valósul meg az MNM Málenkij Robot Emlékhely rendhagyó tárlatvezetésén, melynek keretében a látogatók nyomon követhetik a málenkij robotra elhurcoltak szenvedéstörténetét, nemcsak egyéni sorsokat, hanem a magyar történelem kollektív traumáját is megismerve. Különleges programunkat az Emlékhely tárlatvezetője mellett Móricz Zsigmond és az Árvácskaként is ismert Móricz Erzsébet unokája, Móricz Emese vezetőfejlesztési specialista, a transzgenerációs traumák és mentálhigiénia kérdéskörének elkötelezett kutatója tartja, aki családilag maga is érintett ebben a tragikus eseménysorban. 

Lehetséges-e a gyógyulás azokból a generációkon át továbbörökített traumákból, melyek a mai napig éreztetik hatásukat a magyar társadalomban? Hogyan küzdöttek meg az elhurcoltak az őket ért igazságtalanságokkal és mit tanulhatunk mi mindebből? – A vezetés során többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.

 

Helyszín: 1097 Budapest, Fék utca 6. – MNM Málenkij Robot Emlékhely

Időpont: 2023. október 12. 18:00

 

Jegyár: 4000 Ft / fő

Az előadás megtekintésére az online vásárolt jegyek érvényesek, a helyszínen nincs lehetőség jegyváltásra.

Babával a múzeumban! I Minden sikeres nő mögött....- 19. század Nagyasszonyai

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Babával a múzeumban!

2023 szeptember-december.

 

2023 őszén folytatódnak a Babával a múzeumban! tárlatvezetések. Szeptembertől továbbra is várjuk az egy évesnél nem idősebb gyermekeket és szüleiket a múzeumba. A programot minden hónap második csütörtökjén tartjuk, kivételt képez a decemberi, ünnepi programunk.

 

A vezetések 10:15-kor indulnak, a múzeum pedig 10:00-kor nyit. Felhívjuk a figyelmüket, hogy hamarabb sajnos nincs lehetőség a belépésre. Az egyes időpontokban egyszerre két turnus indul, mindkettő vezetésen 10 fő vehet részt. Egy felnőtt maximum két gyermekkel tud részt venni a programon. A Babával a múzeumban! vezetések regisztrációkötelesek, amelyre a jegyvásárlással tudnak regisztrálni.

Javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen, ezt előre jelezzék! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található. A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

 

Jegyár: 3000 Ft/fő.

Létszám: max 10 fő (felnőtt) vezetésenként + max. 2 gyermek/felnőtt

További információ: www.mnm.hu és tarlatv@mnm.hu.

 

Október 12., 10:15.

Minden sikeres nő mögött… - 19. század Nagyasszonyai

Különleges nőtörténeti tematikus tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Milyen szerep jutott a családban egy nőnek? Házasodhattak-e egyáltalán szerelemből? Miről mesél egy fekete gyászruha, egy kokárda, vagy egy karkötő? Kik voltak a 19. század legérdekesebb nőalakjai? Mit tudunk a magánéletükről, sorsukról és társadalmi szerepvállalásaikról?

Babával a múzeumban! I Pannónia fénye - a Seuso kincs

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Babával a múzeumban!

2023 szeptember-december.

 

2023 őszén folytatódnak a Babával a múzeumban! tárlatvezetések. Szeptembertől továbbra is várjuk az egy évesnél nem idősebb gyermekeket és szüleiket a múzeumba. A programot minden hónap második csütörtökjén tartjuk, kivételt képez a decemberi, ünnepi programunk.

 

A vezetések 10:15-kor indulnak, a múzeum pedig 10:00-kor nyit. Felhívjuk a figyelmüket, hogy hamarabb sajnos nincs lehetőség a belépésre. Az egyes időpontokban egyszerre két turnus indul, mindkettő vezetésen 10 fő vehet részt. Egy felnőtt maximum két gyermekkel tud részt venni a programon. A Babával a múzeumban! vezetések regisztrációkötelesek, amelyre a jegyvásárlással tudnak regisztrálni.

 

Javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. A programokon ingyenesen kipróbálható és használható babahordozókat biztosít a látogatóknak az ema design. > https://www.emababy.com/ <

 

Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen, ezt előre jelezzék! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található.

 

A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

 

Jegyár: 3000 Ft/fő.

Létszám: max 10 fő (felnőtt) vezetésenként + max. 2 gyermek/felnőtt

További információ: www.mnm.hu és tarlatv@mnm.hu.

 

 Október 12., 10:15.

 Pannonia fénye – a Seuso-kincs

Ismerje meg a késő római elit mindennapjait a világszinten páratlan Seuso-kincsen keresztül. A 14 részből álló ezüst kincslelet darabjai lélegzetelállító ötvösmunkák, amelyek mítoszokról, hősökről, háborúkról, és a korszak mindennapjairól mesélnek. A Seuso-kincs káprázatos varázsa a pannoniai elit pazarló és fényűző luxusát tárja elénk, amely már mindenki számára elérhető a Magyar Nemzeti Múzeumban.

 

Babával a múzeumban! I Zene - Történelem - Lenyűgöző zeneszerzők

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Babával a múzeumban!

2023 szeptember-december.

 

2023 őszén folytatódnak a Babával a múzeumban! tárlatvezetések. Szeptembertől továbbra is várjuk az egy évesnél nem idősebb gyermekeket és szüleiket a múzeumba. A programot minden hónap második csütörtökjén tartjuk, kivételt képez a decemberi, ünnepi programunk.

 

A vezetések 10:15-kor indulnak, a múzeum pedig 10:00-kor nyit. Felhívjuk a figyelmüket, hogy hamarabb sajnos nincs lehetőség a belépésre. Az egyes időpontokban egyszerre két turnus indul, mindkettő vezetésen 10 fő vehet részt. Egy felnőtt maximum két gyermekkel tud részt venni a programon. A Babával a múzeumban! vezetések regisztrációkötelesek, amelyre a jegyvásárlással tudnak regisztrálni.

Javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen, ezt előre jelezzék! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található. A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

 

Jegyár: 3000 Ft/fő.

Létszám: max 10 fő (felnőtt) vezetésenként + max. 2 gyermek/felnőtt

További információ: www.mnm.hu és tarlatv@mnm.hu.

 

November 9., 10:15.

Zene - Történelem - Lenyűgöző zeneszerzők

Milyen történetet mesél nekünk Mozart klavikordja? Mi a kapcsolat egy baryton és Joseph Haydn között? Hogyan került a múzeumba Beethoven zongorája? Zenés tárlatvezetésünk során megelevenedik a barokk és a klasszicizmus időszakának zenéje.

Babával a múzeumban! I Női sorsok, férfi sorsok

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Babával a múzeumban!

2023 szeptember-december.

 

2023 őszén folytatódnak a Babával a múzeumban! tárlatvezetések. Szeptembertől továbbra is várjuk az egy évesnél nem idősebb gyermekeket és szüleiket a múzeumba. A programot minden hónap második csütörtökjén tartjuk, kivételt képez a decemberi, ünnepi programunk.

 

A vezetések 10:15-kor indulnak, a múzeum pedig 10:00-kor nyit. Felhívjuk a figyelmüket, hogy hamarabb sajnos nincs lehetőség a belépésre. Az egyes időpontokban egyszerre két turnus indul, mindkettő vezetésen 10 fő vehet részt. Egy felnőtt maximum két gyermekkel tud részt venni a programon. A Babával a múzeumban! vezetések regisztrációkötelesek, amelyre a jegyvásárlással tudnak regisztrálni.

Javasoljuk az előre köthető babahordozó vagy kendő használatát. Amennyiben babakocsival érkeznek, kérjük szépen, ezt előre jelezzék! Az akadálymentesített bejárat a Bródy Sándor utca felőli portán található. A megváltott jeggyel a program után az állandó kiállításaink egésze látogatható, továbbá lehetőségük van a múzeum megújult tereiben megpihenni, a Múzeum Caféban, és a Múzeum Shopban. A pelenkázó helyiség megközelítéséhez kérjék kollégáink segítségét!

 

Jegyár: 3000 Ft/fő.

Létszám: max 10 fő (felnőtt) vezetésenként + max. 2 gyermek/felnőtt

További információ: www.mnm.hu és tarlatv@mnm.hu.

 

November 9., 10:15.

Női sorsok, férfi sorsok

Novemberben izgalmas, híres, vagy hírhedt történelmi alakokkal ismerkedünk, elsősorban a 16. és 17. századból szemezgetünk. Milyen volt egy anya vagy egy apa több száz évvel ezelőtt? Hogyan és mikor házasodtak a fiatalok? Mi számított botránynak, mit jelentett akkor a romantikus gesztus? A múzeum ősgalériájában található festmények alakjait hívjuk segítségül novemberi alkalmunkon.

Pollack Mihály Pestje | Városi séta dr. Fónagy Zoltán történésszel

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

09.29. péntek, 16:30

Pollack Mihály Pestje | Városi séta dr. Fónagy Zoltán történésszel

Mihály-napi séta! Utazzon vissza az időben dr. Fónagy Zoltán történész városi sétáján és ismerje meg a 19. századot. Pollack Mihály látható és eltűnt nyomait követjük a Belső-Lipótvárosban. Az elegáns "Újváros" a mester idejében épült ki, és Pollack erősen rajtahagyta kézjegyét. Itt áll például első nagyobb pesti munkája, a Deák téri evangélikus templom, de saját bérháza is.

 

Ajánlott: 16+

Regisztráció: regisztrálni a jegy megváltásával lehetséges. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 1500 Ft/fő

Létszám: 30 fő

Találkozópont: Deák Ferenc tér, Evangélikus templom

Négy nő egy órában – élő múzeum

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Négy nő az 1848-as forradalom korából, négy rendkívüli egyéniség, négy életút. Miben rejlik különlegességük? Hogyan alakult életük a szabadságharc leverését követően? M. Lovas Krisztina történész 1848-as időket megelevenítő élő múzeumi programmal egybekötött tárlatvezetése során Széchenyi, Kossuth, Batthyány és Petőfi hitvesének életútjával ismerkedhetnek meg.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 2800 Ft/fő; családi: 6200 Ft/fő

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

 

Időpont :10.04. szerda, 17:00

Boszorkányok és kirakatperek. Báthory Erzsébet az ördög asszonya? – élő múzeum

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Mindenki ismeri, mégsem tudjuk megfejteni a titkát négy évszázada… Egy vallásháború sújtotta, babonás világban vajon hol húzódott a határ hiszékenység és hatalomvágy között? Ha beleszagolna, mi főtt 400 éve egy vajákos asszony rejtélyes kamrájában, és leleplezné, mit főztek ki az urak a gazdag asszonyok ellen, akkor várjuk az Élő Múzeum programon!
A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 2800 Ft/fő; családi: 6200 Ft/fő

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 10.13. péntek, 17:00

Tudósok testközelből | Vendégségben az Irinyi, az Eötvös és a Szentgyörgyi-családnál – élő múzeum

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Milyen volt a tudósok élete a 19. században? Milyen titkokat rejt Eötvös Loránd családjának múltja? Hogyan befolyásolta Szentgyörgyi Albert felesége a C-vitamin feltalálását? Milyen hobbija volt nagy tudósainknak? Hogyan fejlődött a tudomány a 19-20. század fordulóján? Jöjjön el élő múzeum programunkra és ezekre a kérdésekre is választ kaphat! Vegyen részt kvízünkön és tesztelje tudását velünk!

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 2800 Ft/fő; családi: 6200 Ft/fő

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 11.03. péntek, 17:00

 

Vendégségben a Pollack családnál – élő múzeum

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Fedezze fel Pollack Mihály, a Magyar Nemzeti Múzeum építésze és családjának lenyűgöző történetét! Ismerje meg az évszázadok során átívelő örökségüket!

A család története megmutatja, hogy az építészet nem csak a falakban és kupolákban él, hanem azokban az emberekben, akik létrehozzák és ápolják azt.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 2800 Ft/fő; családi: 6200 Ft/fő

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 11.16. csütörtök, 17:00

Adventi forgatag | A 19. század karácsonyai – élő múzeum

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Ki indította el a karácsonyfaállítás szokását a magyar arisztokrácia körében? Hogyan ünnepelte a karácsonyt a Petőfi, a Széchenyi vagy éppen a Pollack-család? Hol volt a pesti Főtér, ahol a karácsonyi készülődéshez szükséges eszközöket (diót, almát) lehetett megvásárolni? Mikor jelent meg az adventi koszorú és milyen története van az adventi naptárnak? Jöjjön el élő múzeum programunkra és ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 2800 Ft/fő; családi: 6200 Ft/fő

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 12.13. szerda, 17:00

Pollack Mihály főműve: a nemzet múzeuma | Épületséta Csorba László történésszel és Szende András tájépítésszel

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

 

Ismerkedjen meg a Pollack 250 időszaki kiállításunkat övező történetekkel Csorba László és Szende András közös szakmai programján a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont:10.03. kedd, 16:00

A sors kerekén | Szokások, hétköznapok és magánélet a 18. századi polgárság mindennapjai (tárlatvezetés)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Ismerje meg a 18. századi polgárság életét, szokásait, hétköznapjait! Milyen volt egy polgár élete a születéstől a halálig? Milyen pályát választhatott? Milyen nehézségekkel, betegségekkel kellett megküzdenie? Programunkon többet között ezekre a kérdésekre keressük a választ. A tárlatvezetés után lehetőség lesz a Sorsfordító családtörténeti virtuális kiállítást kipróbálni: forgassuk meg együtt a sors kerekét!

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: max. 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 10.05. csütörtök, 16:00

Fenntarthatóság minden korban

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A régi korok embere hogyan élt mai szemmel fenntartható módon? Milyen ötleteket tudunk ellesni tőle, hogy mi magunk is kicsit zöldebbek legyünk? Tematikus tárlatvezetés a régészeti kiállításban az újkőkortól a vaskorig a fenntarthatóság jegyében. Kalauzolnak dr. Füzesi András és Soós Bence régészek.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: max. 25 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

 

Időpont: 10.12. csütörtök, 16:30

Restaurálás első kézből | A pesti Schöfft festőművész család

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Különleges festmények a Magyar Nemzeti Múzeumban: a pesti Schöfft festőművész család 19. század első felében készült alkotásai csodálhatók meg kiállításunkon. A Schöfft család tagjai által festett oltárképek és nemesi, polgári portréképeik a magyar művészettörténet születéséhez vezetnek bennünket vissza. Schöfft József, Schöfft József Károly és Schöfft Ágoston (apa, fia és unokája) műhelyéből a korszak olyan egyedülálló arcképei születtek, mint Széchenyi István, I. Ferenc császár vagy József nádor.

Ezúttal a restaurálás izgalmas és nehéz világába kalauzoljuk Önöket dr. Korhecz-Papp Zsuzsanna, a Schöfft család hagyatékának kutatója, festőrestaurátor és kurátor vezetésével.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 800 Ft/fő.

Létszám: max. 20 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont:10.12. csütörtök, 16:30

André Kertész Budapestje | Őszi városi séta

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

2024-ben lesz 130 éve, hogy André Kertést Budapesten megszületett. A 2021-ben, New York-ból megvásárolt korai vintázskópiáinak jelentős része szülővárosában készült. Hogyan fordult a később világhírűvé vált fotóművész a fényképezés felé? Milyen városban nyílt értelme a világra és a fényírásra? Milyennek látta az ifjú Kertész Budapestet, ahonnét 1925-ben világot hódítani indult? 

A séta során útba ejtjük a fiatal Kertész fényképein látható helyszíneket, miközben Kertész életéről, indulásáról és a Monarchia korabeli Budapestről beszélgetünk. Kalauz: Fisli Éva történész-muzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársa és a készülő Kertész-kiállítás kurátora.

Az esemény körülbelül 2 óra hosszú lesz. Kényelmes öltözék és jókedv ajánlott!

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: max. 25 fő

Találkozóhely: Blaha Lujza tér, Corvin áruház bejárata mellett

 

Időpont:10.14. szombat, 10:00

Pollack 250 – Amit a falak mesélnének | Épülettörténeti séta

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Idő- és térbeli utazás az első magyar múzeum 175 éves klasszicista épületében, amelyet Pollack Mihály tervezett. Mesélő falak, izgalmas történetek, azokról a hírességekről, akik megfordultak itt. A sétát Debreczeni-Droppán Béla tartja.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: max. 35 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

 

Időpont: 10.19. csütörtök, 16:30

Among Freedom Fighters. John Sadovy’s Photographs of the 1956 Hungarian Revolution | Guided tour by Liza Sadovy & Yvonne Sadovy de Mitcheson

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

John Sadovy (1925–2010), a Czech-born photojournalist, reporting for the American illustrated weekly Life, witnessed and photographed events of the Hungarian Revolution between 29 October and 1 November 1956. The Hungarian National Museum and the Committee of National Remembrance, Hungary, in collaboration with the photographer’s two daughters, Liza Jane Sadovy and Yvonne Sadovy de Mitcheson, present a selection of John Sadovy’s 1956 photographs in a temporary exhibition. In addition to the photojournalist’s world-famous pictures, a number of unseen images are also displayed which offer a glimpse into the lives of the freedom fighters during ceasefire, and into the world of refugee Hungarians waiting in an Austrian refugee camp.

 

Recommended: Adults

Registration by purchasing the ticket.

Entrance fee: 1500 HUF.

max. 20 person

Meeting point: HNM Cashier desk

Date: 10.21. szombat, 11:00

RE-form | TOP 10 történelmi újrahasznosítás

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Az újrahasznosítás nem korunk találmánya. A Magyar Nemzeti Múzeum páratlan gyűjteményében számos olyan műtárgy bújik meg, amelyekről nem is gondolta volna, hogy az évszázadok során átalakultak, új funkciót kaptak és egészen kalandos pályát jártak be.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

 

Időpont: 10.26. csütörtök, 16:00

Ép testben, ép lélek | Múzeumi jóga

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A test a lélek temploma. Az egészségmegőrzés a mai, felgyorsult világ mindennapjaiban egyre fontosabb. A jóga mind a test, mind pedig a mentális egészség fejlődését szolgálja. Feltölti a lelket. A múzeumi jógával a tudás templomában adhatjuk át magunkat a jóga erejének.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 30 fő

Helyszín: Díszterem

 

Időpont: 10.28. szombat, 10:30

Test-Történetek Rómából

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Az emberi test az egyik legegyértelműbb dolog a világon – legalábbis azt gondoljuk. Minden test rejt egy történetet, sőt minden korszak bele is írta a testekbe a történetét. Mit láttak szépnek, vagy mit akartak elrejteni? Hogy volt ez az ókori világ test-történeteivel?

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 30 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 10.27. péntek, 17:00

Éjszaka a múzeumban | Ez csak játék! 2023. október 20. péntek, 17:30

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Egy rejtélyekkel teli éjszaka a múzeumban? Izgalom a javából! Tölts el egy éjszakát az ország legrégebbi múzeumában, fejtsd meg titkokat és barangold be a rejtett zugokat!

Készítsd el a saját társasjátékodat. Reggelig várnak rád a kalandok, izgalmak és érdekességek.

 

Ki a legfiatalabb alak a Lánchíd alapkőletétele című képen? Milyen volt 170 évvel ezelőtt gyereknek lenni? Mindenre fény derül a játékkal teli éjszakán.

Ismerd meg a birodalmak korának Magyarországát, az akkor élt emberek mindennapjait a Múzeumban őrzött műkincsek segítségével. Válj a történet részesévé és készítsd el közben saját társasjátékodat, amelyet másnap haza is vihetsz!

 

Ajánlott: 9-13 évesek

Jegyár: 13500 Ft/fő.

Létszám: 25 fő

 

Időpontok 2023-ban:

 

 1. október 20. péntek, 17:30
 2. november 03. péntek, 17:30
 3. november 10. péntek, 17:30

 

Program menete

17.30-17.55 Érkezés, regisztráció, csapatkép

18.00 Bevezető játék, a múzeum megismerése

18.30 Vacsora (Szendvics)

19.00 Felfedező játék a múzeum kiállítótereiben

20.30 Tárgyalkotó foglalkozás

21.30 Vacsora (Szendvics)

22.00 Lámpaoltás

07.00 Ébresztő, reggeli (müzliszelet, gyümölcs)

08.00 Program vége

 

Amit hozzatok magatokkal:

réteges sportos öltözék, fakultatív: váltócipő

Alváshoz:

tisztasági csomag (mosdót biztosítunk, de fürdési lehetőséget nem áll módunkban)

váltózokni

pizsama

kispárna

polifoam

pléd

hálózsák

 

Jelentkezéshez kattintson ide.

További információ: muzeumpedagogia@mnm.hu

 

Éjszaka a múzeumban | Ez csak játék! 2023. november 03. péntek, 17:30

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

 

Egy rejtélyekkel teli éjszaka a múzeumban? Izgalom a javából! Tölts el egy éjszakát az ország legrégebbi múzeumában, fejtsd meg titkokat és barangold be a rejtett zugokat!

Készítsd el a saját társasjátékodat. Reggelig várnak rád a kalandok, izgalmak és érdekességek.

 

Ki a legfiatalabb alak a Lánchíd alapkőletétele című képen? Milyen volt 170 évvel ezelőtt gyereknek lenni? Mindenre fény derül a játékkal teli éjszakán.

Ismerd meg a birodalmak korának Magyarországát, az akkor élt emberek mindennapjait a Múzeumban őrzött műkincsek segítségével. Válj a történet részesévé és készítsd el közben saját társasjátékodat, amelyet másnap haza is vihetsz!

 

Ajánlott: 9-13 évesek

Jegyár: 13500 Ft/fő.

Létszám: 25 fő

 

Időpontok 2023-ban:

 

 1. október 20. péntek, 17:30
 2. november 03. péntek, 17:30
 3. november 10. péntek, 17:30

 

Program menete

17.30-17.55 Érkezés, regisztráció, csapatkép

18.00 Bevezető játék, a múzeum megismerése

18.30 Vacsora (Szendvics)

19.00 Felfedező játék a múzeum kiállítótereiben

20.30 Tárgyalkotó foglalkozás

21.30 Vacsora (Szendvics)

22.00 Lámpaoltás

07.00 Ébresztő, reggeli (müzliszelet, gyümölcs)

08.00 Program vége

 

Amit hozzatok magatokkal:

réteges sportos öltözék, fakultatív: váltócipő

Alváshoz:

tisztasági csomag (mosdót biztosítunk, de fürdési lehetőséget nem áll módunkban)

váltózokni

pizsama

kispárna

polifoam

pléd

hálózsák

 

Jelentkezéshez kattintson ide.

További információ: muzeumpedagogia@mnm.hu

 

Éjszaka a múzeumban | Ez csak játék! 2023. november 10. péntek, 17:30

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Egy rejtélyekkel teli éjszaka a múzeumban? Izgalom a javából! Tölts el egy éjszakát az ország legrégebbi múzeumában, fejtsd meg titkokat és barangold be a rejtett zugokat!

Készítsd el a saját társasjátékodat. Reggelig várnak rád a kalandok, izgalmak és érdekességek.

 

Ki a legfiatalabb alak a Lánchíd alapkőletétele című képen? Milyen volt 170 évvel ezelőtt gyereknek lenni? Mindenre fény derül a játékkal teli éjszakán.

Ismerd meg a birodalmak korának Magyarországát, az akkor élt emberek mindennapjait a Múzeumban őrzött műkincsek segítségével. Válj a történet részesévé és készítsd el közben saját társasjátékodat, amelyet másnap haza is vihetsz!

 

Ajánlott: 9-13 évesek

Jegyár: 13500 Ft/fő.

Létszám: 25 fő

 

Időpontok 2023-ban:

 

 1. október 20. péntek, 17:30
 2. november 03. péntek, 17:30
 3. november 10. péntek, 17:30

 

Program menete

17.30-17.55 Érkezés, regisztráció, csapatkép

18.00 Bevezető játék, a múzeum megismerése

18.30 Vacsora (Szendvics)

19.00 Felfedező játék a múzeum kiállítótereiben

20.30 Tárgyalkotó foglalkozás

21.30 Vacsora (Szendvics)

22.00 Lámpaoltás

07.00 Ébresztő, reggeli (müzliszelet, gyümölcs)

08.00 Program vége

 

Amit hozzatok magatokkal:

réteges sportos öltözék, fakultatív: váltócipő

Alváshoz:

tisztasági csomag (mosdót biztosítunk, de fürdési lehetőséget nem áll módunkban)

váltózokni

pizsama

kispárna

polifoam

pléd

hálózsák

 

Jelentkezéshez kattintson ide.

További információ: muzeumpedagogia@mnm.hu

 

Schöfft3 - Egy festő család három generációja

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Schöfft 3 – Egy festőcsalád három generációja

A pesti Schöfft képíró-család egykor Magyarországon készült művészeti hagyatékát ma Magyarországon, Horvátországban, Romániában és Szerbiában őrzik. Az 1775–1850 között működő festőműhelyt id. Joseph Schöfft (Doberchau, 1742 körül – Pest, 1808) alapította, aki tudását bizonyára a szászországi családi műhelyben sajátította el. Pestre Bécsen keresztül érkezett, s megbecsüléséről tanúskodik, hogy a belvárosi Képíró utcát műhelyéről nevezték el (Malergasse). A kiállításhoz kapcsolódó kutatásainknak köszönhetően id. Joseph Schöfft tucatnyi művét sikerült újra azonosítanunk.

Fia, József Károly (Pest, 1776 – Pest, 1851) már mint kész festő iratkozott be a bécsi Akademie der bildenden Künste előkészítő osztályába 1802-ben. Hubert Maurer (1738–1818) professzortól tanult rajzolni, festészetre Franz Caucig (1755–1828) oktatta. Az Akadémia legfőbb tekintélyének ekkor Heinrich Friedrich Füger (1751–1818) professzor, a neoklasszicizmus elkötelezettje számított, akinek munkái József Károly művészetére is hatottak. Az Akadémia elvégzésével a festészeti műfajok között legmagasabbnak számító „történelmi festész” (Historienmaler) rangot nyerte el.

József Károly legidősebb fia, Schöfft Ágoston (Pest, 1809 – London, 1888) bécsi tanulmányainak megkezdéséig, 1828-ig a családi műhely munkájában vett részt. Európai tanulmányútja után, rövid pesti tartózkodását követően 1835-ben világjáró útjára indult, nemzetközi karrierjét építve. Utazásai során Indiában dolgozott a pandzsábi szikh uralkodóház és a lahori mahardzsa számára, bejárta Mexikót és az Egyesült Államokat, festményeit kiállította Bécsben, Párizsban és Londonban.

A Schöfft-műhely oltárkép-kompozíciói barokk példákat követnek, többségük grafikai előképek után készült. Képeiken a későbarokk stílus a klasszicizmussal keveredik, míg 1825 után a romantikus akademizmus jelentkezik műveiken. Legtöbb megbízást a pest-budai (terézvárosi, tabáni) templomok mellett az Alföld újonnan épülő plébániáitól kapták (Szabadka, Kecskemét, Cegléd, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Szeged, Baja, Törökbecse stb.), mely terület hagyományosan a fővárosi mesterek piacának számított már a 18. században is. Győrtől Máramarosszigetig, sőt Esztergomtól a déli Suhopoljeig találkozhatunk alkotásaikkal a történelmi Magyarország területén.

József Károly és Ágoston magán- és hivatalos arcképeit is számon tartjuk. A Schöfft család tagjai mellett a Vojnichok, valamint pesti polgárok portréit is bemutatjuk. A közéleti és hivatali arcképek közül Gróf Széchenyi István, Pázmány Péter érsek, I. Ferenc király és József nádor, valamint Miloš Obrenović szerb fejedelem arcképei számunkra a legjelentősebbek. Schöfft József Károly folyóirat-illusztrációi a reformkori sajtó fontos alkotásai.

 

Szabadságharcosok között. John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból | Kurátori tárlatvezetés Bognár Katalinnal

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

John Sadovy (1925–2010), a Life című amerikai képes hetilap számára tudósító, cseh származású fotóriporter 1956. október 29. és november 1. között volt szemtanúja és krónikása az október 23-án kitört magyarországi forradalom eseményeinek. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, együttműködésben a fotós két lányával, Liza Jane Sadovyval és Yvonne Sadovy de Mitcheson-al, másolati fényképkiállításon mutat be válogatást John Sadovy 1956-ban készített felvételeiből. A fotóriporter világhírűvé vált képei mellett több olyan, Magyarországon eddig még nem látott felvételt is bemutatunk, amelyek bepillantást engednek a szabadságharcosok tűzszünet alatti életébe, és egy ausztriai menekülttáborban várakozó magyarok világába.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 20 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont: 11.04. szombat, 11:00

Az építészeti örökség ünneplése - Épületséta Ritoók Pállal és Gödölle Mátyással

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

Ismerje meg Pollack Mihály építészeti örökségét és hatásait a Magyar Nemzeti Múzeum épületének fényében. Ezúttal a két kalauz Ritoók Pál építészettörténész és Gödölle Mátyás művészettörténész-muzeológus lesz.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 35 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont:11.29. 16:00

Szabadságharcosok között. John Sadovy fényképei az 1956-os magyar forradalom napjaiból | Kurátori tárlatvezetés Bognár Katalinnal. 2023.12.07. 17:00

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

John Sadovy (1925–2010), a Life című amerikai képes hetilap számára tudósító, cseh származású fotóriporter 1956. október 29. és november 1. között volt szemtanúja és krónikása az október 23-án kitört magyarországi forradalom eseményeinek. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, együttműködésben a fotós két lányával, Liza Jane Sadovyval és Yvonne Sadovy de Mitcheson-al, másolati fényképkiállításon mutat be válogatást John Sadovy 1956-ban készített felvételeiből. A fotóriporter világhírűvé vált képei mellett több olyan, Magyarországon eddig még nem látott felvételt is bemutatunk, amelyek bepillantást engednek a szabadságharcosok tűzszünet alatti életébe, és egy ausztriai menekülttáborban várakozó magyarok világába.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 20 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

 

Nemzeti gyásztér | Nagy magyarok temetése a Magyar Nemzeti Múzeum épületéből (1861-1944)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete 1861 tavaszán ravatalozóhellyé vált, amikor először Palóczy Lászlót, az 1848-49-es és az 1861-es képviselőház korelnökét, majd gróf Teleki Lászlót, a Határozati Párt öngyilkos pártvezérét temették a múzeumpalota előcsarnokából. E hely aztán nemzeti gyásztérré vált később, mert főként Kossuth Lajos temetése (1894) után még fél évszázadon keresztül kísérték innen utolsó útjukra a nemzet nagy halottjait. Többek közt innen vitték végső nyughelyére Jókai Mórt, Görgei Artúrt, Ady Endrét, Eötvös Lorándot és gróf Klebelsberg Kunót. A Nemzeti Múzeumban ravataloztak föl több jeles múzeumigazgatót is, pl. Pulszky Ferencet és Fejérpataky Lászlót. A vetített képes előadás ezeket a temetéseket, a nemzet múzeumának ezt a funkcióját mutatja be. A sétát Debreczeni-Droppán Béla tartja.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 35 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

 

Időpont:11.02. csütörtök, 16:30

Mesélő kövek | Rendhagyó élő múzeum a római Lapidariumban

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A MNM Római Lapidáriuma egy igazán különleges hely. A kövek ezer titkot és történetet rejtenek. A Mesélő kövek – rendhagyó előadás a Római Lapidáriumban egy izgalmas kísérlet a mitológiai történetek megfejtésével. Az élő múzeum módszereit vegyítjük a színházi előadások lehetőségeivel. Az köveken található történetek, emberek, állatok és mitológiai lények kelnek életre a kora esti programon.

 

Ajánlott: középiskolások, felnőttek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni.

Jegyár: 1500 Ft/fő.

Létszám: 25 fő

Találkozópont: MNM Jegypénztár

Időpont:11.10. péntek, 18:00

World Press Photo 2023

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo (WPP) kiállítás Magyarországon és a világban is az egyik leghíresebb és legnagyobb fotókiállítás, melyet a világban mindenütt óriási érdeklődés kísér.
A World Press Photo egy 1955-ben Amszterdamban alapított, független nonprofit szervezet, amely azóta is világszerte elismert platformja az újságírásnak, csaknem hét évtizede. Mára az általuk szerevezett felhívás a világ legrangosabb sajtófotó-pályázata lett.
Az évente megrendezett World Press Photo pályázat az elmúlt év legjobb fotóriporteri és dokumentarista fotóit ismeri el és díjazza. A World Press Photo Alapítvány tavaly regionális stratégiát vezetett be, és az éves verseny és a zsűrizés felépítését megváltoztatva globálisabb és földrajzilag kiegyensúlyozottabb bepillantás nyújt világ eseményeiről. Külön-külön régiók szerint értékelik az afrikai, az ázsiai, az európai, az észak- és közép-amerikai, a dél-amerikai, a dél-kelet-ázsiai és az óceániai régióból küldött pályaműveket.
Ezen a kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A World Press Photo célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk.
A WPP egy látkép a világunkról évről évre.
 
A kiállítás szervezője már három évtizede a Herald Európa, felelős koordinátora Révész Tamás, aki korábban többszörös zsűritagja és díjazottja is volt a pályázatnak.
Révész Tamás, Herald Európa Kft. ügyvezető, kiállítás szervező
tamas.revesz@gmail.com,
https://www.worldpressphoto.org/collection/photocontest/2023

Csillagles - Múzeumi szünetelő

Esztergom - ESZTERGOMI VÁRMÚZEUMA

Csillagközi kaland vár! Gyere, lesd meg és ismerd meg a csillagokat! Előadások, játékos feladatok, gyönyörű panoráma!

Programunkon valódi csillagászokkal találkozhatsz, akik elmesélik a galaxisok történetét. Most felteheted minden kérdésedet!

 

Jegyár egységesen 3500 forint / fő

A programra a helyek száma korlátozott. Jegyvásárlás október 25-én délig lehetséges.

A programon való részvételhez a belépéskor szükséges bemutatni a megvásárolt jegy bizonylatát.

10. MuseumDigit konferencia 2023

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A MuseumDigit a Magyar Nemzeti Múzeum szakmailag elismert, nagy múlttal rendelkező konferenciája, melyet idén 10. alkalommal rendez meg az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ. Nemzetközi konferenciánkon elsődlegesen múzeumi szakemberek és kurátorok, a kulturális és kreatív szektorok képviselőinek, az IT innováció területén dolgozóknak és a jövő generációt képviselő egyetemi hallgatók megjelenésére számítunk.

Jubileumi, 2023-as rendezvényünkön a jövő múzeumát érintő kérdések széles skáláját dolgozzuk fel, előadóink pedig Európa minden tájáról, olyan nívós intézményekből érkeznek Budapestre, mint az amszterdami Rijksmuseum, a Norvég Nemzeti Múzeum és a Holland Hang és Látás Intézet (Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid). A kétnapos konferencia témái elsősorban a digitális megoldásokra és jó gyakorlatokra fókuszálnak, de foglalkozunk a jövő múzeumát érintő kérdésekkel, elemezzük a muzeológia, a múzeumstratégia legújabb trendjeit és bemutatjuk a szakmát érintő innovációkat is.

A múzeumi szakembereket leginkább érintő témákat összesen hét szekcióban mutatjuk be: a 21. század múzeuma, a múzeum és közösség - múzeum és közönség kapcsolata, a digitális újítások, az online kommunikáció és a digitális kulturális javak megőrzése mellett két szekcióban is foglalkozunk a mesterséges intelligencia hatásával és lehetséges felhasználási módjaival. A nap végén fordul a kocka, és egy-egy kérdezz-felelek szekció formájában Önök kérdezhetnek majd előadóinktól.

Vegyen részt Ön is a régió kiemelt szakmai konferenciáján, és hallgasson izgalmas előadásokat a digitális világ új trendjeiről, innovációiról és a kulturális örökségi tartalmak kreatív felhasználásáról!

Még több információért kérjük, látogasson el a weboldalunkra: https://museumdigit.hu

Ajánlott: muzeológia iránt érdeklődők, múzeumi szakemberek, közgyűjteményekben dolgozók, kulturális területen dolgozók számára.

Regisztráció: a regisztrációs űrlap ide kattintva érhető el.

Jegyárak:

Normál jegy: 15.000 Ft

2+1 intézményi kedvezményes jegy, csak vidéki kulturális intézmények számára: 30.000 Ft (egy intézményből érkezők vásárolhatják)

Létszám: max. 200 fő

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme

Időpont: 11. 21-22. kedd-szerda, 9:00 - 18:00

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Bánkuti Andrással (2023. október 5. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Bánkuti András, fotóriporter, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

Időpont: október 5. csütörtök, 16:00

 

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Stiller Ákossal (2023.10.08 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Stiller Ákos, A New York Times, Bloomberg, National Geographic fotoriporterének vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

Időpont: október 8. vasárnap 16:00

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Sopronyi Gyulával (2023.október 12. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Sopronyi Gyula, a 24.hu fotórovat-vezetője, a hazai és nemzetközi fotós szakmában elismert fotográfus vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

 

 

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Bánkuti Andrással (2023.október 17. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Bánkuti András, fotóriporter, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

 

 

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Sopronyi Gyulával (2023.október 19. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Sopronyi Gyula, a 24.hu képszerkesztője, a hazai és nemzetközi fotós szakmában elismert fotográfus vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

 

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Révész Tamással (2023.október 20. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Révész Tamás, Balázs Béla-díjas magyar fotóművész, fotóriporter vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

 

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Virágvölgyi Istvánnal (2023.10.26. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Virágvölgyi István, a Capa Központ szakmai igazgatója vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

 

Tárlatvezetés a World Press Photo kiállításban Révész Tamással (2023.10.31. 16:00)

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

A World Press Photo kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A tárlat célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk. A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

 

Ez alkalommal Révész Tamás, Balázs Béla-díjas magyar fotóművész, a kiállítás szervezőjének vezetésével ismerhetjük meg a kiállítást.

 

Ajánlott: felnőtteknek

Regisztráció: A jegy megváltásával lehetséges regisztrálni. https://jegy.mnm.hu/

Jegyár: 4500 Ft/fő.

Találkozópont: World Press Photo kiállítás előtere

 

1.Időpont választás

2023. szeptember 25. - 2023. október 01.

hétfő 25
kedd 26
szerda 27
csütörtök 28
péntek 29
szombat 30
vasárnap 01
Nincs kiválasztott időpont

Összesen: 0 Ft

Kosárba