Jegyvásárlás

MAGYAR MENYASSZONY

Budapest - Magyar Nemzeti Múzeum

MAGYAR MENYASSZONY

Időszaki kiállítás elővételi jegy

 

A Magyar Menyasszony egy nagyszabású, eddig példa nélküli kiállítás, amely keretében 500 évre visszamenően irányítjuk a figyelmet a nők helyzetére, szerepére, életkörülményeire, személyes történeteikre, házasságaikra.

Több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik majd meg: féltve őrzött ruháik, kellékeik, szerelmes leveleik, melyek mind a női szerepek és az esküvőhöz, házassághoz fűződő viszony változásáról mesélnek.

A kiállítás több száz év házasságtörténetén túl egy társadalom- és nőtörténet is egyben, amely közös gondolkodásra hív a nők társadalomban betöltött szerepéről.

A múltban kiszolgáltatott helyzettől a mai helyzetig, hogy a nők esküvőjük tudatos, ünnepelt szereplői lehessenek rengeteg gazdasági, társadalmi, politikai, mentalitásbeli átalakulásnak és tudományos fejlődésnek kellett végbemennie, nem beszélve a nők egyenjogúsági küzdelmeinek eredményeiről. A kiállítás ezt az utat mutatja be, és most együtt ünnepelhetjük híres és hétköznapi nők hatását és eredményeit!

A kiállítás főkurátora Dr. Simonovics Ildikó, szakmuzelógus, divattörténész

 

Elővételi kedvezményes jegy 2023. december 13-ig vásárolható!​

 

Ajándékjegy  vásárlására, amely a kiállítás végéig (2024.08.25.) bármikor felhasználható, a Múzeum jegypénztárában van lehetőség!

 

 

1.Időpont választás

2023. december 11. - 2023. december 17.

hétfő 11
kedd 12
szerda 13
csütörtök 14
péntek 15
szombat 16
vasárnap 17
Nincs kiválasztott időpont

Összesen: 0 Ft

Kosárba